Neljä päivää täynnä uusia elämyksiä ja mielenkiintoisia retkiä. Kohteita, joissa ei ole ennen käyty. Miltä kuulostavat Mornan kartano ja viinitila, Taageperan linnahotelli kylpyläosastoineen, melontaretki Õhne-joen maisemissa ja Helmen luolat? Kisällinelämään päästään tutustumaan Bonifatiuksen killassa ja Võhman kynttilätehtaalla. Etelä-Viro kutsuu nauttimaan alkusyksyn elämyksistä – tervetuloa mukaan!

keskiviikko 13.9. – Viininviljelyä Mornassa

Aamuyhdeksältä lähdemme Helsingistä kohti Tallinnaa, josta jatkamme Etelä-Viroon Mornan viinitilalle. Mornassa valmistetaan viiniä marjoista ja hedelmistä, mutta myös omien tuhansien viiniköynnösten sadosta. Tutustumme Mornan kartanon historiaan, sen viinimuseoon ja tottakai maistelemme talon tuotteita. Päivällisen jälkeen majoitumme Taageperan linnahotelli Wagenkülliin, jonka sauna- ja kylpyläosastosta voi nauttia ennen seuraavan päivän elämyksiä.

torstai 14.9. – Kanoottiretki Õhne-joella

Torstaina on luvassa melontaretki Õhne-joella. Matkan aikana pysähdymme nauttimaan yhteisestä piknikistä luonnon helmassa. Jos kanoottiretki tuntuu haastavalta, voi jäädä nauttimaan hotellin kylpyläosastosta. Illalla tutustumme hotellin historiaan, sen eri tiloihin ja nautimme yhdessä illallista.

perjantai 15.9. – Helmen luolat ja kisällinopissa

Aamulla lähdemme seikkailemaan Helmen luoliin. Tõrvassa nautimme omakustanteisen lounaan, jonka jälkeen suuntaamme kohti Viljandia. Bonifatiuksen killassa tutustumme keskiajan käsityöammatteihin ja sukellamme lasimaalauksen saloihin mestarin opissa. Illalla majoitumme Park Hotell Viljandiin.

lauantai 16.9. – kynttiläpääkaupunki Viljandi ja Võhman kynttilätehdas

Aamun aloitamme kävelyllä tutustuen Viljandin linnoituksen raunioihin. Matkalaukut pakattuamme suuntamme kohti Võhman kynttilätehdasta, jossa pääsemme valamaan oman kynttilän tehtaan isännän Peter Wüthrichin johdolla. Matkalla Tallinnaan lounastamme vielä yhdessä ennen kuin jatkamme matkaa kohti Helsinkiä.


Matkanjohtaja: Anželika Väli

Majoitus: Taageperan linnahotelli Wagenküll ja Park Hotell Viljandi

Hinta kahden hengen huoneessa: 630 €

Hinta yhden hengen huonessa: 740 €