Jos virolainen ruoka kiinnostaa, tämä on sinun matkasi. Tällä matkalla kuljetaan läpi Viron tutustuen virolaiseen ruokaperinteeseen sekä pientuottajien herkkuihin. Matkalla pääsemme sukeltamaan sõir-rahkajuuston valmistamiseen, vierailemme viinitilalla ja juustoloissa. Matka täynnä ihania maku- ja käsityöelämyksiä!

Tiistai 13.8. – Mulgimaan käsityöperinne

8.00 kokoontuminen Länsiterminaalissa, laivamatka Tallinnaan
11.45 bussilla kohti Viljandia
15.00 Heimtali ja tekstiilitaiteilija Anu Raud
16.30 vierailu Heimtalin luovassa studiossa – virolaista keramiikkaa
18.00 majoittautuminen ja Mulgimaan perinneillallinen Kopran maatilalla

Keskiviikko 14.8. – viiniä ja lampaanmaidosta tehtyjä juustoja

9.00 lähtö Kopran tilalta
10.00 Mulgi-elämyskeskus – tutustuminen Mulgimaan kulttuuriperintöön
13.30 lounas
15.00 Viinamärdin juustola
17.00 Järisten viinitalo
19.00 majoittautuminen Otepäällä

Torstai 15.8. – sõirin salat ja juustoja, jotka vievät kielen mennessään

10.00 Maatalousmuseo ja sõir-perinnejuuston valmistaminen
12.30 Andrén juustotalo
14.00 Luuan Arboreetum
15.30 Kassinurmen linnamäki ja hiisi
19.00 majoittautuminen Viljandissa

Perjantai 16.8. – viinien viemää

10.00 kävelykierros Viljandissa
12.30 lounas
15.00 Habajan käsityöviinit
16.30 kohti Tallinnaa
18.30 laivamatka Helsinkiin


Matkanjohtaja: Maarika Varres

Majoitus: Kopran maatilamajoitus
Pühajärven SPA -kylpylähotelli
Hotelli Centrum

Hinta kahden hengen huoneessa: 580 €

Hinta yhden hengen huonessa: 670 €