Julkaistu: 6. syyskuuta 2018

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjä

Tuglas-seura ry
Y-tunnus: 0775834-0
Yhteystiedot: Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
puh. 09 6811 430
jasenrekisteri@tuglas.fi

Yhteyshenkilö rekistereitä koskevissa asioissa:
Juha Kääriäinen
puh. 09 6811 4320

Rekisterin nimi

Tuglas-seuran jäsenrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisterin tarkoituksena on kerätä Tuglas-seuran jäsenistä yhdistyslain vaatimat henkilötiedot ja muut yhdistyksen toimintaa varten tarpeelliset tiedot.

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin käyttötarkoituksiin:

  • Tuglas-seuran ja jäsenen välisen jäsenyyssuhteen ylläpito ja kehittäminen
  • Jäsentiedotteet
  • Tuglas-seuran palvelujen tarjoaminen, toteuttaminen ja ylläpitäminen mm. kielikurssit ja kulttuurimatkat
  • Tilastointitarkoitukset
  • Seuran tarkoitukseen liittyvien tapahtumien ja palveluiden markkinointi, mikäli jäsen on antanut nimenomaisen suostumuksensa tähän (sähköpostilista).

Rekisterin tietosisältö

  • Etu- ja sukunimi
  • Katuosoite
  • Postinumero ja -toimipaikka
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Syntymäaika
  • Jäsenmaksutiedot
  • Jäsenyyden laji

Tuglas-seuran jäsenrekisteri ei sisällä arkaluonteisia tietoja (esim. terveystiedot).

Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään joko hänen rekisteröityessään Tuglas-seuran jäseneksi tai osallistuessaan Tuglas-seuran järjestämälle matkalle tai kielikurssille. Henkilötietoja päivitetään jäsenen antamien tietojen perusteella. Jäsenyyteen ja tapahtumiin liittyvät maksutiedot kirjataan maksujen keräämisen yhteydessä.

Säännönmukaiset tietojenluovutukset

Tuglas-seura ei lähtökohtaisesti luovuta henkilötietoja eteenpäin.

Tuglas-seura saattaa käyttää alihankkijoita ja palveluntarjoajia palvelujensa ylläpitoon, jäsenviestintään ja ohjelmatoiminnan toteuttamiseen. Henkilötietoja voidaan luovuttaa Tuglas-seuran alihankkijoille ja palveluntarjoajille vain siinä määrin, kuin ne osallistuvat palvelujen toteuttamiseen ja tässä tietosuojalausekkeessa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tuglas-seura pyrkii toteuttamaan palvelut ja käsittelemään henkilötietoja EU- tai ETA-alueella sijaitsevia toimijoita ja palveluita hyödyntäen.

Kulttuurimatkojen toteuttamisessa saatetaan joissakin tapauksissa käyttää myös muualla sijaitsevia toimijoita ja tällöin henkilötietoja saatetaan siirtää eri maiden välillä. Tällöin Tuglas-seura huolehtii henkilötietojen suojan riittävästä tasosta.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Tietojärjestelmissä tietoturvallisuus varmistetaan teknisin ja hallinnollisin toimenpitein, kuten käyttöoikeuksien rajaamisella, palomuureilla, tietosuojaohjelmistolla sekä salaustekniikoita hyväksi käyttäen.

Paperille tallennettu tieto säilytetään lukituissa tiloissa, joihin on pääsy vain asiaankuuluvilla henkilöillä. Henkilötietojen käsittelyn yhteydessä ylijäänyt henkilötieto poistetaan silppurin kautta.

Tuglas-seura kouluttaa ja ohjeistaa asiakastietoja käsittelevät työntekijät tietosuoja-asioissa.

Henkilötietojen säilytysaika

Jäsenten henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kuin se on tarpeellista, esim. jäsenyyden voimassaolon ajan. Jäsenyyden päättymisen jälkeen poistamme henkilötiedot järjestelmistämme, ellei lainsäädäntö vaadi pidempää säilytysaikaa.

Kulttuurimatkojen ja kielikurssien osallistujaluettelot hävitetään viimeistään kolmen kuukauden kuluttua tapahtuman päättymisestä.

Tarkastus-, kielto- ja korjausoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia henkilötietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö on tehtävä kirjallisesti ja se tulee lähettää allekirjoitettuna rekisterinpitäjälle.

Tuglas-seura oikaisee pyynnöstä virheelliset, tarpeettomat tai puutteelliset henkilötiedot. Oikaisupyynnön voi tehdä osoitteeseen jasenrekisteri@tuglas.fi. Mikäli sähköpostin lähettäminen ei ole mahdollista, voi oikaisupyynnön tehdä myös Tuglas-seuran toimistossa tai puhelimitse.

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää Tuglas-seuraa poistamaan häntä koskevat henkilötiedot. Yhdistyksillä on lainsäädäntöön perustuva velvoite säilyttää tiettyjä tietoja, niitä ei voida poistaa jäsenyyden aikana.

Pyrimme ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet ensisijaisesti yhdessä jäsentemme kanssa. Mikäli huomaat käsittelyssä puutteita, tai se on lainvastaista, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle.

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Tuglas-seura kehittää jatkuvasti palveluitansa, ja siksi pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Suosittelemme, että tutustut tietosuojaselosteeseen säännöllisesti. Mikäli tietosuojaseloste muuttuu oleellisesti, ilmoitamme siitä verkkosivustoillamme ja sähköpostitse rekisteröidyille.

Päivätty 24.5.2018


6. syyskuuta 2018


Lue myös


Viro tänään
Anneli Kährik, Tiit Tammaru

Virolaiset Suomessa

Viron Euroopan unioniin liittymisen jälkeen sysäyksen saanut ja sen jälkeen vuosi vuodelta kasvanut maastamuutto Virosta Suomeen alkaa vaihtua Viron kannalta positiiviseen muuttosaldoon. Syynä on sekä…
subject

Hannu Remes

Martti ja Elsa – kaksi kulttuurisillan rakentajaa

Me puhuimme Aleksin kanssa uudesta runoudesta,
ja taulussa, niinkuin cinquecenton maalauksessa
ovat pilvien rannoilla enkelien hahmot:
Marie Under ja Barbarus ja Alle
sädekruunut kutreillaan,
me:…
subject

Matkan varrella
Tapio Mäkeläinen

Viinistun taidemuseo

KUMU Kadriorgissa ja Lennusadam Kalamajassa sekä nyt viimeisimpänä Viron uusi kansallismuseo ERM Tartossa – kaikki Viron viime vuosien suurimpia yleisömagneetteja – myös meille suomalaisille – ja ne kaikki…
subject