Huom! Koronatilanteesta johtuen Tarton kurssi on siirretty elokuuhun. Tuglas-seuran perinteinen ja suosittu Tarton kesäkurssi tarjoaa mainiot puitteet ahkeraan viron kielen opiskeluun sekä huolettomaan kesästä nauttimiseen. Aamupäivisin opiskelemme loistavien opettajien johtolla, iltapäivisin tutustumme Emajõen Ateenaan ja 20.8. vietämmme yhdessä virolaisten kanssa vuoden tärkeintä juhlaa, kun Viron uudelleenitsenäistymisestä tulee 30 vuotta. Kaikki entiset ja uudet kurssilaiset ovat tervetulleita löytöretkelle Viron sivistyksen ja kulttuurin kehtoon Tarttoon!

TIISTAI 17.8.

Aamupäivällä laivamatka Tallinnaan ja bussimatka Tarttoon, jossa majoitumme Pallas-hotelliin. Yhteinen illallinen ja kieliryhmiin jako, jonka jälkeen tutustumme koulureittiin opettajien johdolla.

KESKIVIKKO 18.8.–SUNNUNTAI 22.8.

9.30–14.00 kielitunnit Tartu Kesklinna koulussa (noin kilometrin kävelymatka hotellilta), välissä kahvitauko omalla kustannuksella.
Iltapäivisin kulttuuriohjelmaa. Juhlimme Viron uudelleenitsenäistymistä konsertissa Raatihuoneentorilla, kuulemme juhlakonsertin ohjajaalta Margus Kasterpalulta, miten uutta itsenäisyyttä valmisteltiin ja miten se saavutettiin, katsomme kehuja ja palkintoja rohmunneen Ahto. Unistuste jaht -elokuvan ja kuulemme elokuvan taustalla olevan tarinan ohjaaja Jaanis Valkilta. Ensikertalaisilla ja halukkailla on mahdollisuus tutustua Tarttoon opastetulla kiertokävelyllä. Viimeisenä kurssipäivänä Tarton Inkeri-talossa meillä on mahdollisuus kysyä suorasta lähteestä eli Tarton inkerinsuomalaisilta kaiken, mitä olemme halunneet tietää inkerinsuomalaisista.

MAANANTAI 23.8.

Paluu Helsinkiin aamupäivällä


Kurssilla on neljä jatkoryhmää
(Huom! elokuun kurssilla ei ole alkeisryhmää)
25 tuntia kielenopetusta ja 15 tuntia vironkielistä kulttuuriohjelmaa.

Matkanjohtaja Järvi Lipasti
Opettajat Maiu Juurik, Helja Kirber, Margit Kuusk ja Anu Nurk

Hinta kahden hengen huoneessa: 650 €

Hinta yhden hengen huonessa: 780 €


Ilmoittaudu kurssille

Täytä huolellisesti oheinen lomake.
Huom! Jokaisen kurssille lähtevän tulee täyttää lomake.
Kursseille osallistuminen edellyttää Tuglas-seuran jäsenyyttä.