Virolaisen kirjallisuuden viikko: Jaan Kross 100

lauantai 22.02. klo 13.00

Lappeenrannan pääkirjasto
Valtakatu 47, Lappeenranta

Virolaisen kirjailijan Jaan Krossin syntymästä tulee helmikuussa kuluneeksi sata vuotta. Erityisesti Jaan Krossin (1920–2007) historialliset romaanit ovat olleet Suomessakin suosittuja. Krossin tuotantoa on käännetty useille kielille, ja hän lienee Viron ja koko Baltian kansainvälisesti tunnetuin kirjailija. Hänen teoksensa eivät edelleenkään ole vanhentuneet, vaan niistä on nykyajassakin löydettävissä uusia tasoja ja tulkintoja.

Jaan Krossin pääteos Uppiniskaisuuden kronikka ilmestyi suomeksi vuonna 2003, ja sen toinen suomentaja Kaisu Lahikainen kertoo kirjailijan tuotannosta ja elämästä Lappeenrannan pääkirjaston Heili-salissa lauantaina 22.2. kello 13:sta alkaen. Lahikainen keskittyy esityksessään Uppiniskaisuuden kronikkaan ja kuvailee myös sen suomentamista. Esityksen päätteeksi on luvassa erään Krossin novellin Lappeenrantaan liittyvä taustatieto.

Jaan Kross -kirjallisuustapahtuman järjestää Etelä-Karjalan Tuglas-seura yhdessä kirjaston kanssa. Tilaisuuden yhteydessä voi tutustua Krossin teosten näyttelyyn.


Etelä-Karjalan Tuglas-seura

Lisätietoja: