Tietosuojaseloste

Rekisterinpitäjä

Tuglas-seura ry
Y-tunnus: 0775834-0
Yhteystiedot: Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
puh. 09 6811 430
jasenrekisteri@tuglas.fi

Yhteyshenkilö rekistereitä koskevissa asioissa:
Juha Kääriäinen
puh. 09 6811 4320

Rekisterin nimi

Tuglas-seuran jäsenrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisterin tarkoituksena on kerätä Tuglas-seuran jäsenistä yhdistyslain vaatimat henkilötiedot ja muut yhdistyksen toimintaa varten tarpeelliset tiedot.

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin käyttötarkoituksiin:

  • Tuglas-seuran ja jäsenen välisen jäsenyyssuhteen ylläpito ja kehittäminen
  • Jäsentiedotteet
  • Tuglas-seuran palvelujen tarjoaminen, toteuttaminen ja ylläpitäminen mm. kielikurssit ja kulttuurimatkat
  • Tilastointitarkoitukset
  • Seuran tarkoitukseen liittyvien tapahtumien ja palveluiden markkinointi, mikäli jäsen on antanut nimenomaisen suostumuksensa tähän (sähköpostilista).

Rekisterin tietosisältö

  • Etu- ja sukunimi
  • Katuosoite
  • Postinumero ja -toimipaikka
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Syntymäaika
  • Jäsenmaksutiedot
  • Jäsenyyden laji

Tuglas-seuran jäsenrekisteri ei sisällä arkaluonteisia tietoja (esim. terveystiedot).

Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään joko hänen rekisteröityessään Tuglas-seuran jäseneksi tai osallistuessaan Tuglas-seuran järjestämälle matkalle tai kielikurssille. Henkilötietoja päivitetään jäsenen antamien tietojen perusteella. Jäsenyyteen ja tapahtumiin liittyvät maksutiedot kirjataan maksujen keräämisen yhteydessä.

Säännönmukaiset tietojenluovutukset

Tuglas-seura ei lähtökohtaisesti luovuta henkilötietoja eteenpäin.

Tuglas-seura saattaa käyttää alihankkijoita ja palveluntarjoajia palvelujensa ylläpitoon, jäsenviestintään ja ohjelmatoiminnan toteuttamiseen. Henkilötietoja voidaan luovuttaa Tuglas-seuran alihankkijoille ja palveluntarjoajille vain siinä määrin, kuin ne osallistuvat palvelujen toteuttamiseen ja tässä tietosuojalausekkeessa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tuglas-seura pyrkii toteuttamaan palvelut ja käsittelemään henkilötietoja EU- tai ETA-alueella sijaitsevia toimijoita ja palveluita hyödyntäen.

Kulttuurimatkojen toteuttamisessa saatetaan joissakin tapauksissa käyttää myös muualla sijaitsevia toimijoita ja tällöin henkilötietoja saatetaan siirtää eri maiden välillä. Tällöin Tuglas-seura huolehtii henkilötietojen suojan riittävästä tasosta.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Tietojärjestelmissä tietoturvallisuus varmistetaan teknisin ja hallinnollisin toimenpitein, kuten käyttöoikeuksien rajaamisella, palomuureilla, tietosuojaohjelmistolla sekä salaustekniikoita hyväksi käyttäen.

Paperille tallennettu tieto säilytetään lukituissa tiloissa, joihin on pääsy vain asiaankuuluvilla henkilöillä. Henkilötietojen käsittelyn yhteydessä ylijäänyt henkilötieto poistetaan silppurin kautta.

Tuglas-seura kouluttaa ja ohjeistaa asiakastietoja käsittelevät työntekijät tietosuoja-asioissa.

Henkilötietojen säilytysaika

Jäsenten henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kuin se on tarpeellista, esim. jäsenyyden voimassaolon ajan. Jäsenyyden päättymisen jälkeen poistamme henkilötiedot järjestelmistämme, ellei lainsäädäntö vaadi pidempää säilytysaikaa.

Kulttuurimatkojen ja kielikurssien osallistujaluettelot hävitetään viimeistään kolmen kuukauden kuluttua tapahtuman päättymisestä.

Tarkastus-, kielto- ja korjausoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia henkilötietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö on tehtävä kirjallisesti ja se tulee lähettää allekirjoitettuna rekisterinpitäjälle.

Tuglas-seura oikaisee pyynnöstä virheelliset, tarpeettomat tai puutteelliset henkilötiedot. Oikaisupyynnön voi tehdä osoitteeseen jasenrekisteri@tuglas.fi. Mikäli sähköpostin lähettäminen ei ole mahdollista, voi oikaisupyynnön tehdä myös Tuglas-seuran toimistossa tai puhelimitse.

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää Tuglas-seuraa poistamaan häntä koskevat henkilötiedot. Yhdistyksillä on lainsäädäntöön perustuva velvoite säilyttää tiettyjä tietoja, niitä ei voida poistaa jäsenyyden aikana.

Pyrimme ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet ensisijaisesti yhdessä jäsentemme kanssa. Mikäli huomaat käsittelyssä puutteita, tai se on lainvastaista, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle.

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Tuglas-seura kehittää jatkuvasti palveluitansa, ja siksi pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Suosittelemme, että tutustut tietosuojaselosteeseen säännöllisesti. Mikäli tietosuojaseloste muuttuu oleellisesti, ilmoitamme siitä verkkosivustoillamme ja sähköpostitse rekisteröidyille.

Päivätty 24.5.2018


Lue myös


Varia
Maiu Juurik

Eesti- ja soomekeelsetest linnunimedest keeleõpetaja pilgu läbi

Miks just sina Maiu Juurik, Tuglase Seltsi eesti keele õpetaja, tahad kirjutada Elos linnunimedest? Kas seda ei peaks tegema Mall Hiiemäe või Erik Leibak või Kaisa Häkkinen või Jukka Hintikka?
Lue

Eestlasena Soomes
Mariliis Kuukuma

„Kes hommikuti külas käib, see asjatult ei longi“

Eesti ja soome kultuur on justkui väga sarnased, kuid oleme siiski kaks rikkalikku iseseisvat kultuuriruumi. Olen Soomes elanud pea poole oma noorest elust ning siinse kultuurikeskonnaga kohanenud. Olen…
Lue

Saame tuttavaks
Riho Laurisaar

Psykiatri Alo Jüriloo:
Vankila ei ole oikea paikka vakavasti mielisairaalle rikolliselle

Alo Jüriloo on Suomessa asuessaan työskennellyt psykiatrian alalla jo 27 vuotta, näistä viimeiset 15 vuotta vankien mielenterveyden parissa. Vuosien mittaan karttuneet kokemukset ovat tuoneet varmuutta…
Lue