Uusimmat artikkelit


Mikko Savikko

Makeutta elämään

Viime kauden sadon hunaja eli viroksi mesi saattaa olla jo kiteytynyttä, mutta edelleen yhtä makeaa kuin ennenkin. Siitä voi tehdä simaa. Viroksi siman nimi on mõdu, ja jotkut kutsuvat…

Mikko Savikko

Miten soppa syntyy?

Viileinä päivinä keittoruoat lämmittävät mukavasti, ja niiden valmistaminen on yleensä melko helppoa.
subject

Mikko Savikko

Virolaista pikaruokaa

Siinä, kun suomalaisen lounasarkeen kuuluvat laatikot, ovat pelmenit oleellinen osa virolaisperheiden ruokavaliosta.
subject

Mikko Savikko

Ananaksesta asbestiin

Silloin, kun suomalaisia ravintoloita johdettiin pääasiallisesti ruotsiksi, ei ilmestynyt paljoakaan suomenkielisiä keittokirjoja. Kokit ja keittiömestarit käyttivät muun muassa Cajsa Wargin keittokirjaa.…
subject

Mikko Savikko

Syyssato säilöön

Elon numerossa 2/2019 kerroin virolaisista purkkikeitoista. Nyt niitä purkkeja tarvitaan, ja ellei keittoja ei ole syöty, niin kaupoissa on syyskesän koittaessa myynnissä sekä purkkeja että kansia.
subject

Mikko Savikko

Parantavat kasvit – syömällä terveeksi?

Täällä pohjantähden alla -romaanin Koskelan Jussille riitti ruuaksi ruisleipä, ja siitä saadulla voimalla hän raivasi peltojaan. Energian lisäksi kasvisruoalla voi olla myös parantavia vaikutuksia.
subject

Mikko Savikko

Säilyvää ruokaa matkamuistoksi

Virolaisten ja suomalaisten arkiruokailu poikkeaa hieman toisistaan. Maksalaatikkoa ei tunneta Virossa ja harva suomalainen tekee pakastepelmeneistä itselleen lounaskeittoa.
subject

Mikko Savikko

Trendikäs ja perinteinen sika

Virolaiseen ruokapöytään kuuluu sianliha muodossa jos toisessakin.
subject